Esade duplicarà la seva activitat a Madrid en quatre anys

Esade ha començat a aplicar un nou pla estratègic que comportarà grans canvis a la institució en els propers quatre anys. Entre els nous projectes de l’escola hi ha previst tancar la seu que té actualment a Madrid per obrir-ne una altra que permeti “duplicar la presència” que Esade té a la capital espanyola, segons ha explicat aquest dimecres Koldo Echebarría, director general des de fa poc més d’un any. “Tenim plans molt importants a Madrid. Hi veiem possibilitats de créixer molt”, ha apuntat David Dinwoodie, director d’Executive Education, la divisió especialitzada en la formació de directius i que aporta un terç dels ingressos d’Esade, dels quals 10 milions provenen de Madrid. “Estem analitzant sectors i empreses específics que haurien d’estar formant els seus directius a Esade”, ha dit Dinwoodie.

Això anirà acompanyat d’una reforma total de la seu històrica d’Esade, a l’Avinguda Pedralbes de Barcelona, que es tancarà per reformar-la en unes obres que costaran 14 milions d’euros. L’escola també ha aprofitat aquesta nova etapa per fer un canvi d’imatge corporativa que inclou un nou logotip.

700.000 €

En tres anys el benefici ha passat de vuit milions a 700.000 euros. I encara baixarà més, perquè l’escola farà inversions quantioses.

En total, Esade preveu invertir 42 milions d’euros en els propers quatre anys, la major part dels quals s’invertirà en tecnologia, segons Koldo Echebarría. Hi ha una partida de 8 milions, per exemple, que es destinarà a la creació de cursos de formació que denominen in-on (que combinen la formació online i la presencial). Aquestes inversions es menjaran els resultats de l’escola durant uns anys.

El curs 2018-2019, Esade va encadenar el seu cinquè exercici amb beneficis, tot i que només va guanyar 700.000 euros, menys de la meitat dels 2 milions del curs anterior i lluny dels 8 milions de beneficis rècord que va obtenir fa dos cursos. Echebarría va explicar que el descens fins als 700.000 euros es va deure a uns canvis comptables que va introduir ell mateix per netejar el balanç aprofitant la seva arribada a la direcció general.

Aquest any els resultats seran encara més magres i Esade calcula que es quedarà a l’entorn del break even (el punt d’equilibri entre ni guanyar diners ni tampoc perdre’n). El motiu, precisament, seran les inversions que ja es començaran a realitzar, a més de les diferents amortitzacions pendents per les inversions en tecnologia realitzades en els cursos anteriors. L’escola va ingressar 103,5 milions el curs passat (prop d’un 5% més) i, si es compleix el seu pla estratègic, espera arribar a facturar 135 milions en quatre anys.

Entre les partides que esperen que creixin hi ha les donacions de particulars i empreses, que actualment estan en 2,5 milions anuals i esperen duplicar fins als 5 milions.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: