Es prohibeix la venda de mascaretes higièniques que no estiguin certificades per un laboratori

Des del 13 de febrer de 2021, només es poden comercialitzar mascaretes higièniques que hagin estat testades per un laboratori acreditat i que garanteixen els següents requisits:

  • Han de ser dissenyades i fabricades de manera que siguin segures i, per tant, que els materials en contacte amb la pell no suposin un perill o provoquin molèsties, irritacions, etc.
  • Han de demostrar l’eficàcia de filtració de partícules (inclosos els aerosols), quan la persona parla, tus o esternuda.
  • Han de garantir una respirabilitat o permeabilitat a l’aire adequades durant el temps d’ús.
  • Si són reutilitzables, han de garantir que suporten el nombre de rentades que especifica el fabricant, sense deteriorar-se.

A més, queda prohibida la comercialització de mascaretes higièniques fora de l’envàs original o en qualsevol altre format que no permeti garantir els requisits d’higiene i seguretat.

Informació del producte

La informació de l’etiquetatge ha de ser clara i no pot induir a error o engany les persones consumidores. També hi han de constar les dades testades sobre l’eficàcia de filtració del material i la respirabilitat, el temps d’ús recomanat, si són reutilitzables o no i l’edat d’ús recomanada en el cas de les mascaretes infantils.

Mascaretes adreçades a persones amb discapacitat

Es regula aquest tipus de mascareta amb la incorporació d’elements adaptadors com ara vetes adherents (velcros) que facilitin l’autonomia de les persones amb dificultats psicomotrius, per exemple.

I en el cas de les mascaretes destinades a persones amb problemes auditius, és a dir, aquelles que tenen una part transparent que permet la lectura labial, han d’oferir una visió nítida i al mateix temps garantir que el producte no obstrueix la respiració, a més d’informar en l’etiquetatge si poden distorsionar la parla.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: