Es presenta l’estratègia nacional de vacunació de la COVID-19

S’ha presentat l’estratègia nacional de vacunació de la COVID-19, un repte de país pel qual Catalunya està preparada per a vacunar de forma massiva. Es poden vacunar fins a 150.000 persones al dia sempre que es disposi de les dosis necessàries.

L’atenció primària serà l’eix central de la vacunació massiva de la població, que pivotarà principalment en els centres d’atenció primària i en els més de 600 espais polivalents que enguany s’han habilitat per a vacunar de la grip. També es faran servir altres espais, com museus, i també a les empreses.

Calendari previst i col·lectius a vacunar

La primera etapa, que ja ha començat, preveu vacunar a:

  • Residents a residències.
  • Professionals sanitaris.
  • Persones amb gran dependència (24.000 persones).

La primera etapa podria estar enllestida a finals de març.

La segona etapa inclou:

  • Persones de risc (1’8 milions de persones).
  • Personal essencial.

Podria començar a finals de febrer.

En això ja ajudarà l’arribada, a partir de la setmana vinent, de les primeres 31.000 dosis de la nova vacuna aprovada: la d’AstraZeneca, segura com les altres dues i que Catalunya aposta per administrar a persones de fins a 65 anys.

Cap a una cobertura vacunal del 70%

Ja s’ha vacunat el 90% dels residents amb la primera dosi i al 70% amb la segona. De fet, fins ara s’han administrat unes 200.000 primeres dosis i unes 107.000 segones dosis; a més, s’està assolint ja una cobertura de vacunació d’entre un 60-70% als principals grans centres del sistema de salut públic del país.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: