Es presenta Escons 1 d’Octubre, el primer lobby electoral per activar la República Catalana en la propera legislatura

Escons 1 d’Octubre es presenta com "un moviment transversal que vol aglutinar els votants que van confiar els seus vots en els partits independentistes i que han vist com aquests no han complert el mandat de l’1 d’Octubre". Segons els seus impulsors, "l’independentisme ha perdut la capacitat de fer-se visible al carrer per causa de la pandèmia i els partits prioritzen les lluites de poder, de diversa mena, a l’objectiu de proclamar una República Catalana en els propers anys". L'objectiu del moviment és iniciar una campanya per aprofitar les eleccions del 14 de febrer i posar al centre del debat la necessitat d’activar la República Catalana en la propera legislatura.

Segons Escons 1 d’Octubre, "la pandèmia penalitza el moviment independentista que surt de manera limitada al carrer. En canvi, la repressió és inalterable. Ni les pandèmies, ni els governs, ni les promeses de diàleg (no de negociació) fan que s’aturi l’'alliçonament' espanyol contra la minoria nacional catalana". En aquesta situació, els partits polítics catalans estarien més receptius a la repressió que no pas a la voluntat popular d'implementar una república. 

La iniciativa, que es desvincula de qualsevol partit polític, vol esdevenir un grup de pressió o lobby electoral, en què els membres subscrits es comprometin a votar només entre alguna de les opcions que s’adhereixin al moviment Escons 1 d’Octubre (tinguin o no representació parlamentària). Els partits que s’hi adhereixin accepten de promoure la desconnexió de la República Catalana en la propera legislatura, tot invocant la Independència com a remei per la minoria nacional catalana (Remedial Self-Determination), ara a Catalunya i, en un futur pròxim, a altres territoris dels Països Catalans. En definitiva, aquesta iniciativa vol aconseguir un suport social prou gran que pugui garantir que cap partit governi sense implementar la República.

 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: