Es pot aprendre el català, des de qualsevol banda, amb el Parla.cat

El català es pot aprendre des de qualsevol lloc del món. Només cal una connexió a internet. De fet, al voltant de 307.000 persones ja ho han fet a través de la plataforma Parla.cat, que impulsen la Direcció General de Política Lingüística, l'Institut Ramon Llull i el Consorci per a la Normalització Lingüística. A través d'aquest recurs fins i tot es poden obtenir títols de català homologats. Les instruccions per als cursos virtuals, en els nivells bàsics, estan traduïdes al castellà, francès, anglès i alemany, per tal de facilitar l'aprenentatge a gent que no té nocions de català.

Dotze mòduls

El Parla.cat ofereix 12 mòduls, dividits en quatre nivells: bàsic, elemental, intermedi i de suficiència. Es pot començar, doncs, des de zero. Cada curs està constituït per tres mòduls, que s'organitzen en funció de les titulacions oficials de l'aprenentatge de llengües. El temps de dedicació aproximat per mòdul és d'unes 45 hores. En aquests cursos, molt interactius, es combinen materials audiovisuals, materials escrits, xats de veu per practicar… El Parla.cat inclou un espai, la Rambla Virtual, on s'organitzen recursos que poden ser d'utilitat per a aquell que aprén el català: cançons, poemes, fragments de llibres, jocs, xats…

De franc

Al Parla.cat s'hi pot accedir amb dues modalitats: la modalitat lliure, gratuïta, i la modalitat amb tutoria, de pagament. El primer que cal fer és passar la prova de nivell que s'inclou al mateix web per tal de determinar a quin mòdul convé inscriure's. A partir d'aquí es pot formalitzar la inscripció al nivell corresponent. Un cop inscrit a la plataforma, es té accés a uns materials que estan pensats per ser molt interactius i per facilitar l'autoavaluació del participant.

Tutoritzat

La modalitat amb tutoria permet participar als exàmens oficials que donen accés als títols oficials de català. L'alumne té la possibilitat d'enviar feines a un tutor, que les corregeix. En alguns casos es realitzaran videoconferències, per tal de puntuar els continguts. El tutor podrà fer un seguiment continu dels progressos de l'alumne. Aquest, a més a més, tindrà accés a una comunitat virtual per tal de compartir aprenentatges. El preu d'aquesta modalitat és de 14,50 € per mòdul de nivell bàsic; 38,50 per mòdul elemental, 51,50 € per mòdul de nivell intermedi; i 100,50 € pels de suficiència (amb descomptes per a diferents col·lectius). En aquests moments la inscripció als cursos tutoritzats està tancada, però s'obrirà del 7 al 14 de gener, per als cursos que s'impartiran a partir del 16 de gener. Mensualment s'obren nous grups.

Semipresencials

Els alumnes que resideixen prop d'algun centre de normalització lingüística també poden optar per la modalitat de cursos semipresencials, que combinen el treball personal al Parla.cat amb sessions presencials amb els tutors.

Alumnes d'arreu

Del 2008, en què va començar la iniciativa, fins avui, unes 307.000 persones s'han inscrit al Parla.cat (en aquests moments es registren uns 73 inscrits per dia de mitjana). 245.000 d'aquests alumnes procedien de l'Estat espanyol, majoritàriament de les zones catalanoparlants, però també de Madrid, Saragossa, Sevilla, Múrcia… Al programa s'hi han inscrit alumnes de 171 països, el que representa gairebé tots els Estats del món. Després de l'Estat espanyol, lideren les inscripcions la gent procedent de França, els Estats Units, Alemanya i Itàlia.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: