Es flexibilitzen les mesures a les residències

Les mesures de prevenció de la COVID-19 a les residències es flexibilitzen a partir del 13 de febrer, donat que la situació epidemiològica a la comunitat comença a millorar i a la cobertura vacunal assolida entre la gent que hi viu.

Els residents poden fer sortides curtes i passejades, i no han de fer quarantena a la tornada. A més, els visitants no cal que es facin un test d’antígens per entrar-hi.

Eliminació de cribratge a residents

No es recomanen nous cribratges massius als residents. Es limiten els tests a aquells casos en què aparegui alguna persona amb símptomes de COVID-19.  

Adaptació del cribratge a professionals de residències

Es fan cribratges als professionals que hi treballen. Cada 15 dies si el risc de rebrot comarcal o municipal és superior a 300, o mensual si el risc de rebrot és inferior a 300. Es recomana fer les proves per automostra nasal.

Adaptació de les relacions amb les famílies

Els centres residencials deixen de realitzar cribratges amb test a aquelles persones que visiten residents.

D’altra banda, les visites se segueixen realitzant mantenint les mesures de neteja de mans, distància física, ventilació i mascareta.

Sortides

Queden restablertes les sortides curtes (de un o dos dies) dels residents.

Els passeigs per l’exterior del centre residencial, acompanyats d’amics o familiars, també tornen a estan permesos.

En tornar a la residència, cal que el resident eviti el contacte amb cap altre usuari fins que no es duguin a terme les mesures que es descriuen a continuació:

  • Desinfectar el calçat i cadira de rodes/carrutxes, si és el cas.
  • Fer la higiene de mans del resident.
  • Canviar-se de roba, que s’ha de dur a rentar a 60 ⁰C.

Per a la recollida del resident, i per a la tornada, s’evita l’entrada del familiar al centre i s’utilitzen els espais destinats a visites per fer la recepció.

Altres mesures de prevenció i protecció

Cal seguir assegurant que totes les residències tenen designat i apoderat un professional responsable higiènicosanitari per fer de nexe d’unió entre les delegades de residències, Salut Pública, Atenció Primària, Afers Socials i la pròpia residència.

Segueix activa la resposta ràpida als brots en l’àmbit residencial.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: