Errejón recorda que els expresidents de Madrid vinculats amb la Púnica també van prometre combatre la corrupció

El portaveu de Més Madrid a l’Assemblea de Madrid, Íñigo Errejón, ha reconegut aquest dimarts que des de la seva formació s’han pres a broma que la candidata a la presidència de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, hagi anunciat una “guerra” a la corrupció en el seu discurs d’investidura i ha recordat que els ha escoltat dir abans a les expresidentes Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, entre d’altres, la qual cosa l’ha fet denominar-ho com a “fórmula”. 

En declaracions als mitjans a l’assemblea després de la primera sessió d’investidura d’Ayuso, que demà es votarà, Errejón ha criticat també que el discurs hagi sigut “desganat”, la qual cosa augura una investidura “deslluïda” i “per la porta del darrere”. 

Per Errejón, a més, resulta “inquietant” que Ayuso hagi parlat de violència contra les dones i no de violència masclista, al·lusió que segons ell ha fet “més per contentar Vox que no pas dirigint-se a les dones maltractades”. En aquest sentit, el govern d’Ayuso “neix tocat” pel xantatge del partit d’extrema dreta i “l’ombra” de les acusacions a la candidata popular sobre el suposat tracte de favor d’Avalmadrid, i la seva suposta vinculació amb el cas Púnica. 

Díaz Ayuso, una investidura sota l’ombra de la Púnica

Abans, Gabilondo ja s’havia mostrat crític però prudent amb les sospites entorn d’Ayuso, ja que ha recordat que és la llei qui ha de decidir si ha comés o no irregularitats malgrat ha recordat que “hi ha informacions bones i completes” al respecte. Tot i això, ha acusat Més Madrid de voler fer “un monogràfic” sobre el tema. 

Pel que fa els aliats d’Ayuso, Rocío Monasterio, líder de Vox, ha dit que només votaran a Ayuso “si confirma el seu compromís” amb els 155 punts del programa, gest que també ha demanat al líder de Cs, Ignacio Aguado. El que serà futur vicepresident ha dit que espera que no hi hagi “cap escletxa de corrupció” al govern d’Ayuso, i s’ha mostrat partidari de tancar Avalmadrid, institució subvencionada “tacada per possibles trames de corrupció” . Avalmadrid va ser l’empresa que va cedir un hipotètic prèstec al pare d’Ayuso, que després va escriure directament a l’entitat quan ja era diputada. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: