Ernest Maragall lamenta que Barcelona estigui pagant “anys d’inacció” en matèria de seguretat

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, s’ha mostrat a favor de la injecció d’efectius policials als carrers del centre de la ciutat. “Benvinguts siguin tots els esforços que es fan per combatre més directament la inseguretat”, ha dit durant una entrevista a RAC1. Ara bé, Maragall també ha advertit que l’augment de la presència policial no es pot fer a qualsevol preu: “[Benvinguts els esforços, però] a condició que no convertim això en un espectacle”, ha afegit en referència a la tasca del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, del grup socialista, que és qui està liderant els operatius.

En la mateixa entrevista, el líder d’Esquerra ha carregat també contra Ada Colau i els darrers governs de la ciutat, ja que assegura que si Barcelona està registrant aquest repunt de la delinqüència és perquè ara s’estan “pagant anys d’omissió i d’inacció” en matèria de seguretat. Segons Maragall, és “urgent” adequar l’actual “model de seguretat” de la ciutat. Una ciutat que “atrau nous ciutadans i turisme, però també delinqüència organitzada” i que alhora permet que, per exemple, a l’estiu fins a un 40% dels agents de la Guàrdia Urbana agafin vacances, tal com va avançar aquest dilluns el diari ARA.

“Deriva” socialista

En clau municipal, el president del grup d’ERC també ha sigut crític amb les primeres setmanes del mandat d’Ada Colau i els socialistes. “No tinc la sensació de ser l’oposició dels comuns: soc l’alternativa a un govern socialista amb presència dels comuns”, ha comentat. Ara bé, el líder republicà no s’ha quedat aquí. També ha qualificat de “trist” el paper de “comparsa” que, segons ha dit, estan agafant Colau i els seus regidors en “aquesta deriva” del govern municipal, i ha sentenciat que “es podria arribar a dir que ara mateix l’alcalde de la ciutat és Pedro Sánchez”. En relació a la gestió de la seguretat a la ciutat,  Maragall ha lamentat que Barcelona en Comú adopti un rol “d’espectador crític”. 

El 40% de la Guàrdia Urbana està de vacances

Tal com va fer ahir l’exvicepresident Oriol Junqueras des de la presó de Lledoners, Ernest Maragall també s’ha sumat avui al missatge que estan emetent les files republicanes de no descartar unes eleccions anticipades com a resposta a una probable sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. En la mateixa línia, el president del grup republicà també ha defensat l’aposta pel diàleg d’ERC en contraposició a l’estratègia de confrontació de Junts per Catalunya: “ La via del diàleg hi era abans de l’1 d’Octubre, hi era l’1 d’Octubre i hi era el 27 d’octubre. Ha estat sempre en la posició d’Esquerra. No estem fent cap viratge, en aquest sentit”, ha conclòs.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: