ERC, sobre Marchena: “Els que han actuat contra l’independentisme tenen premi”

Rate this post

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha censurat aquest dilluns el nomenament de Manuel Marchena, l’autor intel·lectual de la causa de l’1-O, com a president del Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Suprem. “Els que han actuat contra l’independentisme tenen premi, tenen recompensa pels serveis prestats”, ha afirmat durant la roda de premsa posterior a l’executiva del partit. 

En ella, Vilalta també ha parlat dels pressupostos i ha reiterat que els republicans no s’asseuran a la taula de negociació si no s’atura el context de repressió. “Els drets i les llibertats no estan en venda”, ha afirmat. Així mateix, també ha recordat a PSOE i Podem que algunes de les “propostes estrella” dels comptes, com és la pujada del salari mínim, es poden aprovar per reial decret, pel que ha demanat que no els facin “xantatge emocional”. 

“Si volen que ERC s’avingui a negociar que aturin la repressió, sinó, no ens hi trobaran”, ha afirmat. 

Preguntada també per la proposta del líder abertzale Arnaldo Otegi d’anar conjuntament a les eleccions els independentistes catalans, bascos i gallecs, Vilalta ha defensat que “respectem totes les opcions” però ha recordat que els republicans aposten per llistes separades que mostrin la pluralitat del moviment i que després es treballi “a través d’una estratègia conjunta”. 

Finalment, sobre la proposta de JxCat de constituir una comissió d’investigació de la Casa Reial al Parlament, els republicans han assegurat que s’hi sumaran per evidenciar “que la monarquia no té cap mena de sentit”. 

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »