ERC proposa una gran llista unitària per superar el cinquanta per cent dels vots

Rate this post

Esquerra Republica ha reunit el seu Consell Nacional per analitzar l’escenari de les eleccions convocades pel govern espanyol al mes de desembre. Tot i considerar-les il·legítimes els republicans consideren que l’independentisme s’hi ha de presentar amb la voluntat de guanyar-les.

En aquest sentit Esquerra proposa la confecció d’una gran llista unitària amb la voluntat no només de guanyar en escons sinó també de superar el cinquanta per cent en vots. Per a fer aquesta llista Esquerra considera imprescindible la presència del PDECat i la CUP, amb la pròpia ERC i creu que caldria sumar a la mateixa altres organitzacions i personalitats per la república, com MÉS, Demòcrates i Avancem. Els republicans creuen que el sector de Podem que encarna, entre altres, Albano Dante-Fachin hauria de ser considerat també com a possible integrant d’aquesta llista per la república, que voldria anar més enllà de la independència.

En el cas que aquesta gran coalició no es pugui crear aleshores ERC creu que no s’ha de repetir Junts pel Sí sinó que seria molt millor que cada partit anés per separat, intentant sumar el màxim nombre de vots possibles.

Abans que comencés el Consell Nacional d’ERC, els assistents han ensenyat cartells amb els noms dels consellers del govern que es troben a la presó i han deixat quatre cadires buides amb els noms dels quatre membres del partit que es troben detinguts.

 


 

Més informació: Puigdemont, el PDECat, l’ANC i Poble lliure aposten per una llista unitària de totes les forces independentistes

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »