ERC només es presentarà a les eleccions si es garanteix la llibertat de tots els presos polítics

Rate this post

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha posat com a condició la llibertat de tots els presos polítics -els consellers del govern i els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart- perquè el partit es presenti a les eleccions imposades pel govern espanyol el 21 de desembre vinent. Ho ha dit aquest matí en el Consell Nacional del partit que haurà de decidir si la formació es presenta en els comicis.

‘Si decidim anar en aquestes eleccions -que estic convençuda que el Consell Nacional decidirà que sí- cal que els presos, tots, sense excepció, els del govern i els Jordis, surtin de la presó. Cal que ells posin les condicions perquè les eleccions siguin amb totes les garanties democràtiques.’ Rovira també ha demanat que hi hagi ‘les condicions òptimes’  per debatre totes les condicions polítiques en igualtat de condicions.

La secretària general d’Esquerra ha emplaçat al govern espanyol a acceptar els resultats del 21 de desembre, si guanyen les forces independentistes.

Abans que comencés el Consell Nacional d’ERC, els assistents han ensenyat cartells amb els noms dels consellers del govern que es troben a la presó i han deixat quatre cadires buides amb els noms dels membres que es troben detinguts. Vegeu-ne les fotografies:

 

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »