ERC no donarà suport a Iceta com a senador autonòmic i fa perillar les seves opcions de presidir el Senat

ERC no té intenció de posar fàcil la candidatura de Miquel Iceta a la presidència del Senat. El líder del PSC necessita ser nomenat abans senador autonòmic en una votació al ple del Parlament i els republicans han anunciat aquest dimecres que no li donaran suport. El president del grup d’Esquerra, Sergi Sabrià, ha lamentat haver-se assabentat a través de la premsa i ha pressuposat que el PSC deu tenir un pacte tancat amb Ciutadans. “Aquestes majories, en tot cas, no són amb nosaltres”, ha subratllat als passadissos del Parlament.

Segons Sabrià, han parlat amb el PSC després que la notícia hagi sortit als mitjans. “Així no es fan les coses. No podem supeditar les institucions catalanes a les decisions respecte les seves cadires que pren el PSOE”, ha insistit. Els republicans no s’oposaran a què aquest dijous es voti la candidatura d’Iceta a senador autonòmic -rellevant a l’expresident de la Generalitat José Montilla- però no hi votaran a favor. Sabrià no ha aclarit, però, si els 32 diputats del seu grup votaran en contra o s’abstindran, fet cabdal per les opcions del primer secretari del PSC que, de moment, només compta amb els 17 vots a favor del grup socialista.

Quines condicions reclama ERC per negociar el vot a favor? Sabrià ha explicat que abans de prendre una decisió com aquesta, necessiten saber què votarà el PSOE en cas que el Tribunal Suprem es vegi forçat a enviar un suplicatori al Congrés dels Diputats i al Senat per seguir amb el judici obert contra els líders independentistes. “Si voten en contra suposaria la llibertat immediata i el final del judici”, ha subratllat. ERC assumeix que, en base als reglaments de les dues cambres espanyoles és obligatori demanar aquest suplicatori, però els experts dubten que sigui imprescindible en un cas en què el judici oral ja està en marxa.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: