ERC es trenca a la Cerdanya, però presidirà el Consell Comarcal

Roser Bombardó, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Montellà i Martinet, ha estat escollida aquest dijous com a nova presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya. La candidata ha comptat amb el suport dels nou representants de JxCat però, en canvi, amb només tres dels set del seu grup.

Els altres quatre han votat a favor del republicà Joan Manuel Serra, que també ha rebut els sufragis dels tres consellers d'Endavant Cerdanya. Durant la seva intervenció, el portaveu del grup de JxCat a l'ens comarcal i alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que s'ha acordat partir la legislatura en dos, de tal manera que la seva formació, concretament ell mateix, liderarà la institució durant els darrers dos anys de mandat.

Piñeira també ha destacat que el pacte aglutina les principals forces guanyadores dels comicis del 26-M a la comarca i ha assegurat que catorze dels disset alcaldes de la Cerdanya hi donen suport. A més, ha afirmat que, d'aquesta manera, es dona un sentit al "moment actual" i s'actua en la mateixa línia que s'ha seguit per tancar els acords subscrits en altres administracions supramunicipals, com ara les diputacions de Girona i Lleida. Finalment, ha dit que les àrees de govern de l'ens comarcal de la Cerdanya estaran repartides al 50 per cent entre ERC i JxCat.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: