ERC enllesteix una llista amb independents i diputats amb experiència

Rate this post

ERC enllesteix la seva llista de cara a les eleccions del 21 de desembre que comptarà amb sis independents entre els deu primers llocs en la candidatura per Barcelona, i també encara la recta final de les negociacions per sumar a membres de MESAvancem i Demòcrates.

Els republicans van anunciar el dissabte els principals noms de la llista, que liderarà el vice-president, Oriol Junqueras; a Girona ho farà la consellera destituïda Dolors Bassa; a Lleida, la consellera destituïda Meritxell Serret, i a Tarragona el delegat destituït de la Generalitat Òscar Peris.

Entre els deu primers llocs per Barcelona, solament quatre candidats tenen el carnet del partit: Junqueras; la número dos, la secretària general Marta Rovira; el cinc, el conseller destituït Carles Mundó, i la número deu, la diputada en el Parlament Alba Vergés. Els altres seran independents: el número tres, el conseller destituït Raül Romeva; el set, conseller destituït Toni Comín; i la número vuit, l’escriptora Jenn Díaz.

Els nombres quatre, sis i nou no estan assignats, però segons figura al document encara provisional que és va lliurar al Consell Nacional del dissabte, també estarien reservats per a independents –el 4 podria ser per a la presidenta Carme Forcadell, si ella ho desitja–.

Josep Maria Jové i Ernest Maragall
A partir del deu, destaca en el número onze l’ex-secretari general de la Conselleria de Vice-presidència, Josep Maria Jové, qui va ser detingut a finals de setembre en l’operació policíaca contra alts càrrecs del govern. En el tretze destaca l’ex-conseller d’Educació i ex-militant del PSC, Ernest Maragall, que ja va ser eurodiputat a les llistes d’ERC, i el lloc catorze seria per a una altra independent, l’experta en inserció i formació , Najat Driouech.

El lloc número quinze estaria reservat pel portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, si finalment aquest partit arriba a un acord amb ERC, i l’altre lloc per a un membre de Demòcrates seria el vint-i-cinc, destinat a la diputada Assumpció Laïlla.

Noms de continuïtat
En la llista també repeteixen molts dels actuals diputats republicans en el Parlament que s’integren en el grup d’JxSí: Adriana Delgado (18); Gerard Gómez del Moral (19); Chakir El Homrani (21); Marc Sanglas (22) i Eduardo Reyes (31).

El representant més ben col·locat d’Avancem seria el també diputat Fabián Mohedano, que estaria en el lloc 26, mentre que el de MES seria Magda Casamitjana, que aniria en un lloc de ‘sortida’ per la circumscripció de Girona i que actualment també té escó.

Altres noms destacats són la secretària d’Organització del partit, Mónica Palacín, que va en el número vint, i el líder de la Federació Regional de Barcelona, Robert Fabregat, en el lloc 29.

Les llistes encara no són definitives, ja que l’acord amb MES, Avancem i Demòcrates està pendent de rubricar-se, i els republicans tenen fins al divendres per tancar-les.
Els independents de la llista s’integren a través de la plataforma Catalunya Sí, per la qual cosa la marca electoral dels republicans serà ERC-CatSí, fet que la Junta Electoral Central ha validat just aquest dilluns.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »