ERC demana una taula entre governs i el PSC respon que “l’instrument” per dur a terme el diàleg no pot ser el problema

L’endemà de pactar els equips negociadors per a la investidura, Esquerra manté que de moment el seu posicionament és no a Pedro Sánchez. El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, aquest dissabte ha dit en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio que “avui” Esquerra se situa en el ‘no’ a un govern de Pedro Sánchez i ha recordat que “si no és capaç de buscar solucions, segur que no ens acostarem”. Tres dies abans de la consulta interna a la militància, ha avisat que el PSOE té una “oportunitat” per començar el diàleg i ha demanat una taula entre governs en què es donin garanties que s’executaran els acords. “El primer pas és abordar el conflicte polític”, ha apuntat.

D’aquesta manera, Sabrià ha concretat les condicions d’Esquerra, especificant que reclama una mesa entre els dos executius, més enllà d’una taula amb partits. També ha parlat de “garanties” per tal que es compleixin els acords, però ha evitat utilitzar la paraula relator que a principis d’any va propiciar el trencament de relacions entre la Moncloa i la Generalitat. 

Davant el posicionament d’ERC, el PSC pressiona. També en declaracions aquest dissabte després de votar a la consulta interna del PSOE sobre l’acord amb Podem, el primer secretari de PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat que “si realment hi ha voluntat de diàleg, l’instrument que s’utilitzi mai hauria de ser un problema”, en referència la possibilitat que s’estableixi una “taula de diàleg” sobre la crisi catalana, tal com reclamen els republicans. 

“Si estem d’acord en què cal diàleg, trobar la fórmula més idònia no ha de ser una qüestió insalvable, ni molt menys”, ha sentenciat. “L’instrument que s’utilitzi no ha de ser mai el problema”, ha afirmat.

El líder dels socialistes catalans ha apuntat que el PSOE i ERC han establert “un mecanisme de negociació” segons el qual és la vicesecretària dels socialistes, Adriana Lastra, qui té “la màxima responsabilitat” de les converses, de manera que el PSC mantindrà un paper secundari de cara als mitjans “per evitar sorolls, confusions i contradiccions”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: