ERC creu que la decisió sobre convocar eleccions s’ha de “compartir” i “debatre” entre socis de Govern

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat aquest dilluns valorar la piulada que ahir va publicar Joan Tardà, crítica amb una afirmació feta pel president de la Generalitat, Quim Torra, al diari ‘Público’, en què va dir que no tenia “cap intenció de convocar eleccions després de la sentència del judicide l’1-O”. Tardà va reaccionar exigint que això no es decideixi unilateralment sinó de manera “consensuada” amb ERC. Vilalta ha aclarit que la direcció del partit no es fa seves les paraules de Tardà, que ha considerat una “opinió” personal. “ERC treballa perquè es pugui donar una resposta transversal i conjunta a la sentència”, ha assegurat. Amb tot, ha insistit, en la mateixa línia de l’exdiputat al Congrés, que aquesta ha d’estar “coordinada al màxim”. Així, Vilalta ha dit que si es posa damunt la taula la possibilitat de convocar eleccions catalanes s’hauria de “compartir” la decisió, “parlar-ne” i “debatre-ho” entre les formacions que donen suport al Govern.

La portaveu republicana ha evitat visibilitzar una nova discrepància amb JxCat, després de setmanes de tensió entre socis. Preguntada pels periodistes, ha fet una aposta per “construir” aquesta “unitat estratègica” de l’independentisme tot i admetre que és “difícil”. Però no s’ha posicionat sobre la conveniència o no de convocar nous comicis, malgrat que el Govern opera sense pressupostos. “Quan arribi el moment en què s’hagi de plantejar si convocar eleccions és o no la millor resposta, en parlarem”, ha assegurat. 

D’altra banda, Vilalta ha matisat les seves declaracions del passat dijous, en què ella mateixa va dir que hi hauria “un abans i un després” en les relacions entre els republicans i JxCat després que es consumés el pacte a la Diputació de Barcelona. La republicana ha dit que la seva referència a un trencament amb un “abans i un després” era una “definició” de com el partit se “sentia en aquell moment de decepció absoluta”. “Una sensació de que les confiances estan perdudes”, ha dit. Amb tot, ha rebutjat que això es concreti en cap mena de trencament amb els seus socis de Govern. “En aquesta decisió hi ha un intent del PSC d’intentar trencar la unitat estratègica de l’independentisme”, ha reblat: “No ens hi trobaran, el que volem és reconstruir aquestes confiances trencades”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: