ERC acusa el PSOE de fer la “política de Trump” amb els CIE, “els Guantánamo d’Europa”

ERC ha dedicat la seva campanya a posar el PSOE en el centre de totes les seves crítiques. Aquest dijous, el tema escollit per carregar contra els socialistes ha sigut la seva política d’estrangeria, que ha considerat que es basa en fer una política pròpia de “Donald Trump”. Per fer-ho, ERC ha convocat un acte de campanya davant del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. 

La candidata número quatre dels republicans a las eleccions generals, Maria Dantas, n’ha demanat el tancament i ha assegurat que aquest centres son els “Guantánamo de l’Estat i d’Europa”. Ha afirmat que són presons encobertes i s’ha compromès a promoure’n el tancament -així com la derogació de la llei d’estrangeria- en la pròxima legislatura al Congrés. 

“No són les immigrants sense papers qui haurien d’estar a la presó, sinó els representants dels partits polítics racistes i xenòfobs que fomenten l’odi i la violència amb un discurs a l’estil Bolsonaro”, ha conclòs la candidata, d’arrels brasileres. Ha afegit que els que promouen aquests discursos són els que veritablement promouen “el trencament de l’Estat espanyol”. 

Més enllà dels CIE ha assenyalat altres problemes que, a judici seu, pateixen els nouvinguts a Catalunya. Ha citat des dels obstacles per obtenir la nacionalitat al reagrupament familiar i també “quedar-se sense papers perquè Estrangeria no dóna cites”. A més, la vulneració del dret a votar. Segons les seves dades, 1,2 milions ciutadans nascuts fora de Catalunya no podran votar, un 53% dels quals fa més de deu anys que resideixen aquí i el 80% més de cinc. 

Les lleis d’ERC

En contraposició a aquesta política  trumpista que segons ERC practica el PSOE -i ha practitat el PP mentre ha governat, ha afegit-, Dantas s’ha compromès a portar al Congrés una llei de mobilitat humana per aconseguir “un tracte digne per totes les persones”. També una llei contra el racisme i la xenofòbia que perseguiria “il·legalitzar” les “pràctiques discriminatòries per raons d’origen i de creences”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: