Enxampen Cuatro copiant informació d’Ana Pastor sense citar-la

Rate this post

La Sexta és la cadena de televisió estatal que més hores dedica a informar sobre el conflicte català. Bon exemple d’això és Al rojo vivo, el programa conduït per Antonio García Ferreras, que està cobrint de manera exhaustiva tots els avenços de l’entrellat.

El 27 d’octubre, dia que el Parlament va votar per constituir la República Catalana, l’activitat del programa va ser més intensa que mai. Sense anar més lluny, Ana Pastor va ser la primera en informar sobre el document redactat per Junts pel Sí, que posteriorment seria sotmès a votació.

La mateixa periodista publicava al seu compte de Twitter el document on destacava amb una fletxa de color verd el punt on es parlava de constituir la República catalana. Una primícia que van rebotar diferents mitjans. Las mañanas de Cuatro, dos minuts més tard, informava als seus telespectadors d’aquest mateix document amb una captura de pantalla. Tal i com assenyala Bluper, aquesta captura delatava que la font era Ana Pastor, com es pot apreciar amb la mateixa fletxa.

cuatro pantallazo

Las mañanas de Cuatro

El programa de Javier Ruiz no va citar en cap moment la periodista de La Sexta com a font, fent evident una mala praxis periodística. Las mañanas de Cuatro ha quedat en un segon pla quant a informació política (i audiència) des que van succeir les càrregues policials de l’1-O.

Powered by WPeMatico

Translate »