Enquesta Barça: a favor de la continuïtat de Valverde (els més joves no tant)

Ernesto Valverde és qüestionat després del fracàs del Barça a Liverpool, però se salva. Aquesta ha estat la resposta d'una enquesta telefònica feta per Feedback per a ElNacional.cat entre els dies 9 i 14 de maig del 2019, en què s'ha enquestat una mostra de 800 persones majors de 18 anys empadronades a Barcelona.

Creu que s'ha de substituir l'entrenador Ernesto Valverde?

Bona part dels enquestats no troba que Valverde sigui el responsable principal del fracàs del Barça a la Champions, i per això la major part dels enquestats donen confiança a l'entrenador extremeny. Acabant la segona temporada dirigint el Barça, creuen que Valverde ha de seguir almenys una temporada més per acabar de complir el contracte. Una opinió a la qual s'oposen radicalment els més joves.

Així doncs, el 60,1% dels enquestats està a favor que Valverde continuï sent l'entrenador del Barça, mentre que el 27,1% prescindiria d'ell. Així opinen després que el Barça hagi guanyat la Lliga, just després de caure a la Champions i encara amb la final de la Copa del Rei a l'horitzó, competició que es disputarà dissabte 25 de maig a Sevilla.

Tot i això, cal destacar que l'opinió dels joves (entre 18 i 24 anys) és més radical i creuen que s'hauria de prescindir de Valverde en un 61,7% de les respostes. Només un 4,3% el conservarien com a entrenador.

Fitxa tècnica:
  • Àmbit: Barcelona.
  • Univers: Població major de 18 anys empadronada a Barcelona i amb dret a vot en unes eleccions municipals.
  • Mètode: Enquesta telefònica.
  • Mostra: 800 enquestes.
  • Quotes: Proporcionals a tres variables: (1) estructura per grups d’edat, (2) sexe i (3) control per districtes de la ciutat.
  • Condicions estadístiques: Marge d’error total possible de +3,53%, per una població infinita (cens de 1.161.140 persones), amb un nivell de confiança del 95,5%, on K=2, i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50).
  • Treball de camp: Les enquestes s’han fet entre dijous 9 i dimarts 14 de de maig de 2019.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: