Endesa dona 500.000 euros a la Creu Roja per atendre famílies vulnerables

Endesa dona 500.000 euros al Pla Creu Roja RESPON per a ajudar 25.000 famílies en situació de vulnerabilitat per la crisi sanitària, social i econòmica actual. El Pla de l’ONG enfront a la Covid-19 ofereix ajuda a les persones en situació de major vulnerabilitat, especialment productes de primera necessitat i acompanyament a qui més li calgui.

Tot el personal que treballa a Endesa que ho desitgi també podrà sumar-se i adherir-se a aquesta iniciativa amb microdonacions, a través d’un espai digital habilitat amb aquest objectiu. Aquest mecanisme respon a la petició de la plantilla de disposar de fórmules per a col·laborar, de manera personal, a tota l’ajuda que la Companyia està realitzant de manera global.

Aquesta col·laboració amb la Creu Roja s’emmarca dins del Pla de Responsabilitat Pública que Endesa va posar en marxa el passat mes de març amb el propòsit d’ajudar on més es necessiti i contribuir a pal·liar les greu conseqüències de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Aquest Pla, dotat amb 25 milions d’euros, té tres eixos d’actuació: la compra de material (equips de protecció per al personal sanitari o de servei públic i instrumental per a l’assistència de pacients que estan a l’hospital); condicions especials de subministrament a hotels medicalitzats i hospitals de campanya; i donacions econòmiques a institucions, organismes i centres sanitaris que ajudin a cobrir necessitats bàsiques d’especial gravetat que hagin estat prèviament identificades. 

El Pla Creu Roja RESPON és un programa concret d’actuació i resposta integral per als propers dos mesos i que pretén atendre més d’1.350.000 persones amb un pressupost estimat d’11 milions d’euros, al qual podrà sumar-se qui hi vulgui contribuir.

El Pla pretén mobilitzar més de 40.000 persones voluntàries que materialitzaran les respostes previstes a tot l’Estat a través dels seus més de 1.400 punts d’atenció. Gairebé un milió de persones rebran atenció i acompanyament telefònic, 25.000 famílies rebran bens bàsics, 16.000 persones tindran suport en matèria d’ocupació i 3.000 persones sense llar tindran un lloc on dormir.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: