En marxa la declaració de Boya per defensar la legitimitat del procés

Rate this post

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya defensa davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena la “legitimitat i legalitat democràtica” de les decisions que es van adoptar en el marc del procés independentista.

Els seus advocats han intentat anul·lar la imputació adduint que en la mesura en què era presidenta del grup parlamentari de la CUP forma part del grup de persones que “haurien aportat el suport polític” necessari per impulsar el procés independentista. Però Llarena ho ha desestimat i Mireia Boya declara des les 11:11h a la sala de vistes del Tribunal Suprem.

Boya va advertir aquest dilluns en roda de premsa que no pensa renunciar a “ni una coma” del programa electoral de la CUP ni al referèndum, tot recordant que després de les últimes declaracions davant Llarena ha quedat demostrat que “no serveix de res adjurar de la ideologia pròpia per evitar la presó”.

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha arribat a la seu del Tribunal Suprem passades les 10:30 hores, on està citada a declarar per un suposat delicte de rebel·lió, i on ha estat rebuda per una delegació de diputats d’ERC i un centenar de simpatitzants arribats de Barcelona i Lleida.

Boya ha arribat acompanyada de la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, el seu advocat, Carlos López, i el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Sergi Miquel.

Els concentrats han rebut Boya amb crits de “no estàs sola” i “ni un pas enrere”, portant una urna en al·lusió a l’1 d’octubre i ensenyes independentistes.

Entre la delegació de diputats que ha fet costat l’arribada de Boya al Suprem hi havia el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà; les diputades Ester Capella i Teresa Jordà i la portaveu al Senat, Mirella Cortés.

També hi han acudit diputats del Parlament com Anna Caula i David Rodríguez, entre d’altres.

La concentració ha coincidit amb diverses desenes d’afectats del Foro Afinsa. 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »