EN DIRECTE: Esteban anuncia que el PNB s’abstindrà a la investidura i diu que Rivera sembla d’una “banda de mariatxis”

[Segueix aquí en directe el minut a minut de la investidura]

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha exposat a la segona jornada del debat d’investidura la intenció del PNB d’abstenir-se avui a la votació per fer president a Sánchez, del qual ha criticat que no hagi fet moviments per convèncer els que han de donar-li els seus vots. Esteban ha  demanat a Sánchez que doni “un pas flexible endavant” i accepti que no té majoria absoluta i que, per tant, no demani “una mera adhesió” a allò que decideixi, sinó que busqui la complicitat de Podem i dels altres partits que han de votar-hi a favor o abstenir-se.

El candidat a la presidència, Pedro Sánchez, ha defensat el seu intent de convèncer el PP per abstenir-se per responsabilitat”, a la qual cosa Esteban ha assegurat que fent-ho “s’ha avançat en el temps al dia després de ser investit, quan s’entra a les polítiques concretes”. Segons Esteban, en aquestes sessions pertocava a Sánchez apropar-se a la majoria buscant complicitat amb Podem o PNB i Esquerra. 

S’ha adreçat al líder de Cs, Albert Rivera, per dir que quan el veu també imagina “una banda”, però “de mariatxis” i s’ha mostrat “sorprès” pel fet que Sánchez fos tan insistent en demanar l’abstenció “dels que l’han dit mafiós”, en referència als durs retrets de Rivera i Casado, de PP i Cs, que creu que s’han posicionat com “irreconciliables” rivals de Sánchez. Esteban ha lamentat que Sánchez no els hagi trucat “en les darreres setmanes”i hagin donat per fet que votarien a favor de Sánchez. “Quina contradicció, tan de patriota aquí i se’ns suposa més responsabilitat a nosaltres, els de la banda”, ha ironitzat Esteban. 

 
“L’abstenció de la dreta no resol el problema, la seva oposició al diàleg enquistaria els problemes que cal afrontar”, ha avisat Esteban a Sánchez per mostrar el seu rebuig a la demanda del líder del PSOE a PP i Cs perquè s’abstinguin. D’altra banda, “una nova convocatòria electoral demostrarà que els dirigents actuals no poden assumir responsabilitats de govern”, ha advertit el dirigent del PNB. 

 

El PNB ha exigit arribar a acords amb celeritat per donar resposta a les demandes de les comunitats autònomes. “No es fa polítiques des de fa setmanes”, ha lamentat Esteban. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: