EN DIRECTE: Espanya retira la candidatura de la ministra Nadia Calviño per dirigir l’FMI

La ministra d’educació en funcions i portaveu del govern, Isabel Celaá, insisteix en la seva compareixença posterior al consell de ministres que “si una fórmula ha fallat, s’han de provar d’altres”, cridant un cop més a la formació d’un govern del PSOE amb col·laboració externa d’Unides Podem i no de coalició. 

Ha confirmat que la ministra d’economia en funcions Nadia Calviño, que l’acompanya a la compareixença, no serà candidata a la presidència de l’FMI. 

Calviño, per part seva, destaca que Espanya està “en un cicle econòmic positiu”, en contrast amb les males xifres d’atur publicades aquest dijous. “Portem 22 trimestres de creixement, o sigui cinc anys i mig i 19 d’ells per sobre del 2%”, ha destacat. La taxa de creixement actual, ha defensat, és del 2,3%. 

“Volem un govern progressista i ho volem al setembre”, ha dit Celaá, que s’ha mostrat crítica també amb la dreta, a la qual responsabilitza del “bloqueig” del govern espanyol. 

La ministra ha anunciat també que aquest divendres s’ha acordat el repartiment dels 297 milions d’euros a les comunitats autònomes de polítiques actives de treball, justament la competència que va demanar Pablo Iglesias per Unides Podem des de la tribuna del Congrés al discurs previ a la votació per la investidura. Pel pla nacional sobre drogues, han aprovat el repartiment de 9,5 milions d’euros a les comunitats. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: