EN DIRECTE: Aragonès avisa que portarà l’Estat als tribunals pels impagaments

El vicepresident del Govern català i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts durant la comissió d’Economia al Parlament que portarà l’Estat als tribunals per l’impagament de l’actualització de les bestretes del model de finançament autonòmic.

“Són diners dels ciutadans de Catalunya i que ens corresponen per llei”, ha reivindicat Aragonès i ha alertat que el govern espanyola està retint aquests ingressos “de manera irregular”, en el seu punt de vista. Aquesta setmana la Generalitat ja va avisar de l'”ofec econòmic” provocat per l’Estat i li va reclamara 1.300 milions d’euros

Les comunitats autònomes, ofegades per la inacció de l’Estat

Les comunitats autònomes, ofegades per la inacció de l’Estat

Aquesta situació afecta totes les comunitats autònomes, que no compten amb els ingressos que havien previst per dues raons. En primer lloc, aquestes no han pogut liquidar l’ajustament de l’IVA per la reforma que va fer Cristóbal Montoro quan era ministre d’Hisenda amb el govern del PP. A més, tampoc s’han actualitzat les bestretes que reben les comunitats pel model de finançament.

A això cal afegir-hi que Catalunya no té pressupostos i actualment funciona amb una pròrroga dels últims comptes aprovats pel Parlament. De fet, fa uns mesos ja es va aprovar un suplement de crèdit per poder pagar un augment de les despeses de 800 milions d’euros, però aleshores es comptava amb uns ingressos (l’actualització de les bestretes) que encara no han arribat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: