Els violadors en grup d’una menor al Carmel, a la presó 18 anys i mig

És menor. Fa pocs anys, amb una amiga, va anar a una festa en què hi havia un grup d’homes, i ells la van acabar violant. Podria ser el relat de la presumpta agressió sexual múltiple de Manresa, però és una altra violació en grup que ja s’ha sentenciat. El mateix tribunal que jutja el cas de Manresa, la secció 22 de l’Audiència de Barcelona, va fer el judici a principis d’aquest any d’una agressió sexual múltiple que va passar la nit del 5 al 6 de juliol del 2015 a les festes del barri del Carmel de Barcelona. La víctima tenia 13 anys. L’Audiència ha condemnat dos dels tres violadors a 18 anys i mig de presó per un delicte continuat d’agressió sexual. El tercer home implicat està fugat amb una ordre de cerca i captura.

La víctima del Carmel s’havia escapat d’un centre d’acollida de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que la tutela. La nit dels fets va anar amb una amiga, també menor, a les festes del Carmel, on van beure cerveses i sangria i van fumar haixix i marihuana. Quan les dues noies estaven soles, els dos condemnats i el fugat, que ja eren majors d’edat, es van acostar a elles i els van proposar d’anar al domicili d’un d’ells. Les menors van acceptar i un cop al pis, després d’estar bevent i fumant, l’amiga de la víctima va anar a una habitació, on es va quedar dormint sola. Al cap de poc, un dels homes va convidar la víctima a anar una habitació i ella va acceptar, perquè estava molt cansada i volia dormir.

Quan era dins l’habitació, la menor va veure que també havien entrat els tres implicats en la violació. Li van dir que es tombés al llit i, davant la negativa de la noia, un d’ells li va fer una forta empenta per l’esquena: ella es va donar un cop a la cella contra el capçal del llit i va quedar tombada. Tot seguit, els tres homes la van immobilitzar i la van despullar mentre ella intentava resistir-se i cridava, però un li va tapar la boca. A continuació, dos d’ells la van agafar pel cos i les cames, sense que la víctima ho pogués impedir, i un tercer la va penetrar. L’acció es va produir tres cops amb els homes intercanviant-se els papers.

Després van deixar la menor sagnant a l’habitació, fins que se’n va anar al lavabo, on va estar plorant i tenia un fort dolor. L’amiga, que estava dormint a l’habitació del costat, la va sentir i hi va anar. Al cap de poc van marxar del pis davant la insistència d’un dels violadors que marxessin.

La sentència dona una credibilitat total al testimoni de la noia -que ara té 17 anys- perquè quan va declarar al judici va ser “ferma i coherent”. També descarta que tingués cap motivació per actuar contra els condemnats, amb qui no manté cap relació i gairebé ni coneixia. El tribunal apunta que un altre element que corrobora els fets és que la víctima va descriure el pis on va passar la violació quan ells havien negat que les menors hi haguessin estat.

Encara que la fiscalia i l’acusació particular -exercida per la Generalitat- demanaven un delicte d’agressió sexual com a autor i dos delictes d’agressió sexual com a cooperador per a cadascun dels violadors, l’Audiència ha resolt que els delictes contra la llibertat sexual en què intervenen diverses persones, amb una única víctima i fets de manera conjunta, es qualifiquen com un delicte continuat d’agressió sexual amb penetració, que, en aquest cas, és a una menor de 16 anys. Per això ha imposat 18 anys i mig de presó als dos homes, que no tenien antecedents penals.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: