Els valencians La Fúmiga carreguen contra ‘El preparat’ en el seu primer àlbum

Els valencians La Fúmiga han presentat el seu primer àlbum, Espremedors (Halley Supernova) en el que hi ha un tema dedicat a Felip VIEl preparat. Amb un ritme festiu, sorgit de la barreja d'instruments de vent i de percussió, ironitza sobre el paper del monarca, "El Preparao". Una mordaç sàtira política a ritme de banda.

El tema s'inicia amb el primer discurs públic del príncep Felip. I després, parla en primera persona de la reacció de Felip VI davant l'abdicació del seu pare "Que no que no, que no que no / Que no vull treballar", diu la tonada. També ironitza sobre el paper del monarca en la crisi catalana "Enlloc d'apagar incendis / faig olor a socarrat". Els músics també es posen en la pell de Letícia, "Reina consorte, ama del carxofar": "Jo vull eixir a totes les revistes / Estrenar vestits, anar de perruqueries" això sí "De los negocios del marido siempre miente". El tema compta amb la col·laboració de Jazzwoman i de Pupil·les.

La Fúmiga (Alzira, País Valencià) és una banda que reprodueix a l’escena valenciana el fenomen ja conegut a altres indrets del món de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari. El disc va acompanyat d'un videoclip sobre el tema Equilibrios infinitos, creat per l'empresa Icònic.

La Fúmiga 04 (Garay Green)

La Fúmiga. Foto: Garay Green.

Per a aquest primer àlbum, La Fúmiga ha col·laborat amb alguns dels artistes amb més èxit de l’actual panorama musical als Països Catalans com Suu, JazzWoman, Pupil·les, el guitarrista i segona veu de Zoo, Arnau Giménez, Flora Sempere, cantant d’El Diluvi, i Man de Vadebo.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: