Els textos motivacionals poden ajudar a controlar la diabetis, segons la ciència

Un grup d'investigadors xinès ha descobert que una sèrie de textos motivacionals simples poden millorar el control del sucre a la sang en persones amb diabetis i malaltia coronària. No només és una solució assequible, sinó que també els investigadors poden aplicar gairebé qualsevol població a tot el món.

Per realitzar l'estudi, els científics van escollir persones amb diabetis i malalties cardiovasculars que han de prestar especial atenció als seus cossos. Amb el pas del temps, els nivells alts de sucre a la sang poden conduir a una sèrie de complicacions greus, com malalties renals, cardíaques i accidents cerebrovasculars. Entre ells, la malaltia cardiovascular és la principal causa de mort a tot el món, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Controlar aquestes condicions sovint pot requerir aferrar-se a diverses recomanacions d'estil de vida, per la qual cosa els investigadors van estudiar si els textos podrien ajudar.

Noi móvil

L'estudi

L'estudi, que es va dur a terme a 34 hospitals de la Xina i va comptar amb la col·laboració de 502 persones –de les que el 83% eren homes i el 17% dones–, s'ha publicat a la revista Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Els científics van dividir els participants en dos grups. Un grup va rebre sis textos autogenerats cada setmana; missatges que es van centrar en una varietat de factors, inclòs el control dels nivells de glucosa i pressió arterial, consells sobre l'estil de vida i la importància de complir les normes de medicaments. L'altre grup –el de control– només va rebre dos missatges de text al mes, que simplement els agraïa que participessin en l'estudi.

Després de sis mesos de rebre els textos, els nivells de sucre a la sang van ser notablement més baixos al grup dels textos motivadors.

Els nivells mitjans de HbA1c dels participants durant els últims 2-3 mesos van mostrar una disminució del 0,2% en el grup de text motivacional i un augment del 0,1% en el de control.

Els metges aconsellen que els nivells de HbA1c han de ser inferiors al 7%. Això és amb l'objectiu de reduir les complicacions relacionades amb la diabetis. Un nombre major de participants (69,3%) va assolir aquest objectiu en el grup de text motivacional, mentre que en el grup de control van arribar a ell un 52,6%.

Diabetis

On no hi va haver diferències entre els dos grups va ser en variables com la pressió arterial, l'índex de massa corporal (IMC) o el colesterol dolent (LDL).

Malgrat tot, els investigadors no estan segurs de per què els textos van causar una reducció en els nivells de sucre a la sang. Els missatges van ser dissenyats per proporcionar informació i motivació i ajudar a establir objectius i controlar l'estrès.

El que sí que va quedar patent en finalitzar l'estudi científic és que el 97% dels participants va descriure els textos com una manera útil de comunicació. Segons els mateixos investigadors, "es necessita més investigació, però aquesta intervenció no farmacològica podria servir com a eina poderosa per transformar la prestació mundial dels serveis de salut i millorar la salut en diverses poblacions".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: