Els taxistes demanen perdó i recorden que “sóm els mateixos que vam ajudar en els atemptats”

Rate this post

Els sindicats del taxi han demanat perdó a la ciutadania, als comerços i a les empreses “pels danys col·laterals” ocasionats durant els 8 dies de vaga indefinida.

En una roda de premsa en la qual han participat representants sindicals d’Élite Taxi, el Sindicat del Taxi i Agrupació Taxi Companys, han recordat a la ciutadania que els taxistes que aquests dies han col·lapsat al ciutat “són els mateixos que van treure gent durant els atemptats”. “Sempre estarem al costat de la ciutat perquè ens sentim part d’ella”, han senyalat.

Consideren que no han tingut “més remei” que arribar fins aquest punt perquè “portem molts anys pensant que ens volen arruïnar la vida”. 

En un gest cap a la ciutadania, ahir van acordar un dia de taxi gratuït per a tothom durant la primera quinzena de setembre

Sobre l’acord al qual han arribat amb el ministeri de Foment han assegurat que estan “expectants” davant del text que s’ha d’aprovar i que en base al què digui actuaran d’una manera o d’una altra.

Els líders sindicals han insistit en la necessitat de retirar llicències de vehicles de lloguer amb conductor que actualment estan en vigor. Consideren que fer-ho “no és il·legal” perquè es faria amb l’objectiu de fer complir la llei que estableix una ràtio d’una llicència de VTC per cada 30 de taxis. Sobre com fer-ho, han destacat que hi ha diverses solucions sobre la taula, com indemnitzar els afectats o la redacció de la llei urbana. 

Sobre les veus discordants que es van sentir ahir durant l’assemblea -favorables a continuar amb la mobilització i no donar cap treva- han destacat que no suposen “cap fractura”.

Els taxistes van decidir ahir desconvocar l’aturada després que el ministeri de foment recollís les seves propostes, la principal, que les comunitats autònomes i els ajuntaments que ho vulguin, podran tenir competències en la regulació de les llicències VTC que operen en el seu territori. També es va comprometre a establir una sèrie de mesures per recuperar l’equilibri 1/30, mesures que quedarien plasmades en un decret llei que s’aprovarà en el consell de ministres del 14 de setembre i del qual en rebran un esborrany dies abans.

Anar a la font
Gisela Rodríguez

Powered by WPeMatico

Translate »