Els socialistes critiquen l’equip negociador triat pel Govern

Que la Generalitat hagi optat per designar enviats que no formen part del Govern sinó que representen els partits independentistes no ha agradat gens als socialistes. Ni als catalans ni als espanyols. Tant les portaveus del PSC com del PSOE han qüestionat públicament la tria anunciada aquest matí per part de Torra i Aragonès. 

La més clara ha estat Eva Granados, que ha parlat de "decepció per la composició" escollida, una conseqüència més, ha dit, de la lluita partidista entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Des del seu punt de vista, és la prova irrefutable que "el govern d'Espanya es pren més seriosament la negociació" que no pas la Generalitat.

En la mateixa línia, Cristina Narbona en nom del PSOE ha deixat clar que l'equip designat per part de la Moncloa sí que "respon a allò pactat amb Esquerra Republicana". Concretament es refereix al punt del document signat entre republicans i socialistes per a la investidura de Pedro Sánchez que explicita com ha de ser la "composició: el govern d'Espanya i el Govern de Catalunya. S'establiran delegacions de manera paritària i amb els membres que ambdues parts decideixin". 

La líder dels socialistes catalans ha demanat al Govern que "actuï pensant en l'interès general i no en les famílies de l'independentisme". Granados ha criticat que ens trobem al davant "d'un exemple més de la campanya electoral que ha començat" i ha assenyalat que el govern Torra-Aragonès "no defensa l'interès general dels catalans" sinó que està immers exclusivament en una lluita entre partits. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: