Els socialdemòcrates alemanys posen en dubte l’euroordre de Puigdemont

Rate this post

Segueixen apareixent dirigents polítics alemanys que qüestionen l’euroordre contra el president català Carles Puigdemont; si divendres passat ho feia la ministra de Justícia del país, Katarina Barley, ara ho fa un altre membre del partit Socialdemòcrata (SPD), Rolf Mützenich.

Aquest membre del Bundestag ha desaprovat, en declaracions a un diari alemany, el Handelsblatt, les crítiques del govern espanyol contra Barley per dir que la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat Puigdemont era “absolutament correcta”. Segons Mützenich, l’alliberament del president és “comprensible” i “el govern espanyol ha d’acceptar que la jurisdicció alemanya decideixi, independentment dels requisits polítics”.

De la mateixa manera, el membre del Bundestag demana diàleg entre Catalunya i Espanya i indica que “ja és hora que el govern espanyol busqui una solució política per Catalunya”. En la mateixa línia apunta que si aquesta mediació necessita “ajuda de tercers”, els estats europeus i la Unió Europea “serien les persones de contacte adequades”.

Mützenich insisteix en qüestionar l’euroordre: “El Govern federal ha de considerar si l’ordre de detenció europea i internacional, en virtut de l’experiència amb, per exemple, el poder judicial turc, espanyol o polonès, encara permet un procediment adequat i compleix els principis legals de l’estat democràtic”.

En aquest article del Handelsblatt també es recull l’opinió de Volker Ullrich, un altre membre del Bundestag del partit d’Angela Merkel (CDU). En una piulada exposa que “seria un error qüestionar l’euroordre excepte si hi ha un abús de poder polític“.

Anar a la font
Alba Solé

Powered by WPeMatico

Translate »