Els sindicats reclamen continuar incrementant els salaris el 2020

Els sindicats CCOO i UGT han reclamat un increment dels salaris després de constatar que els darrers augments no han comportat efectes negatius en l'economia, arran de la publicació de l'IPC del desembre.

Per a CCOO, l'increment de preus "evidencia que no hi ha afectació en la inflació dels recents increments salarials" i ha afegit que "hi ha marge de millora" per la recuperació salarial.

UGT s'ha manifestat en termes similars i ha apuntat que tot i guanyar un 3,42% del poder adquisitiu el 2019, els salaris no recuperen la pèrdua acumulada des del 2008 "que encara és d'un -9,7%". Per això ha reivindicat que cal augmentar el salari mínim el 2020 i que no hi hagi cap conveni amb salaris inferiors als 14.000 euros anuals.

El sindicat també ha apuntat que la previsió de desacceleració està provocant la contenció de preus i ha valorat que en un escenari de desacceleració i prudència en el consum, "és necessari propiciar un augment dels salaris que afavoreixi la demanda interna a través del consum".

Per això, UGT ha indicat que és urgent aprovar i aplicar polítiques expansives per reactivar l'economia a través d'una despesa pública "eficient i ben orientada cap als sectors generadors d'ocupació i benestar social", a través dels pressupostos que s'aprovin tant a Catalunya com a l'Estat.

De la seva banda, CCOO ha demanat "continuar eixamplant la millora salarial" en el marc de la negociació col·lectiva per reforçar la demanda interna davant l’expectativa de reducció de l'externa. També ha reclamat polítiques d'habitatge ja que ha titllat d'"inadmissible" que les millores salarials aconseguides acabin anant a absorbir en part l'augment del preu de l'habitatge.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: