Els sindicats pressionen Sánchez i Iglesias per “negociar, encara que sigui amb desconfiança” i evitar eleccions

Els principals líders sindicals de l’estat han demanat a Unides Podem i PSOE que “si hi ha desconfiança, negociin amb desconfiança” per formar un “govern estable”, en paraules del líder de CCOO, Unai Sordo, després de la reunió que ha mantingut amb Pedro Sánchez, juntament amb el líder d’UGT Pepe Álvarez. 

Cap dels dos ha volgut defensar expressament el model a la portuguesa, amb el PSOE sol a l’executiu i Unides Podem cooperant des del legislatiu, que vol Sánchez, però Álvarez sí que ha reconegut que aquest tipus de govern “sembla més fàcil” que no pas el de coalició, un cop fracassades les negociacions a la primera investidura. Ambdós, tanmateix, han coincidit en la importància de reprendre les negociacions partint del programa “però no té perquè acabar aquí”, ha dit Sordo. 

En la trobada, malgrat s’ha parlat de polítiques fiscals i de “combatre la precarietat”, els líders sindicals i el president en funcions no han entrat “al detall” del programa de govern, així com Sánchez tampoc els ha demanat que es posicionin respecte a la forma de la seva composició. “El país no es pot permetre noves eleccions”, ha dit Álvarez, que creu que Sánchez fa la ronda de consultes “pensant en evitar aquest escenari”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: