Els sindicats i els clubs pacten un acord per desbloquejar la vaga del futbol femení

Els sindicats AFE, UGT i Futbolistes ON, així com els els clubs de la Primera Iberdrola, han acostat aquest dilluns les seves postures fixant el 20 de desembre com a data probable per a la signatura del primer conveni col·lectiu femení del futbol espanyol, fet que implica la fi de la vaga de les jugadores. Malgrat que la signatura no seria fins desembre, la lliga es podria jugar aquest cap de setmana, segons aquest acord.

Després de la reunió d’aquest dilluns entre les 13.00 i les 16.20 a la seu de el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) a Madrid, la patronal i els sindicats han confirmat l’acord que aturaria  la vaga a la màxima categoria de futbol femení espanyol. Aquest cap de setmana, tots els partits de Primera no s’han jugat.

La negociació entre l’Associació de Clubs de Futbol Femení i els sindicats UGT, Futbolistes ON i AFE va començar el 4 d’octubre del 2018, amb una primera reunió a la seu del Consell Superior d’Esports (CSD). Després de 13 mesos de reunions entre els clubs i els sindicats, el futbol femení espanyol no té un document que regularitzi la situació de les jugadores dels 16 equips de la màxima categoria. Això ha permès que jugadores amb més de 25 anys de trajectòria només n’hagin cotitzat dos.

L’Associació de Clubs de Futbol Femení oferia a les jugadores una jornada mínima de 20 hores setmanals i 16.000 euros bruts a l’any. Les futbolistes exigeixen una parcialitat del 75%, 30 hores a la setmana. També demanen un sou mínim i protocols clars en cas d’embaràs.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: