Els sindicats es tanquen a Educació per demanar l’horari lectiu anterior a les retallades

Una quinzena de representants dels sindicats de l’educació no universitària s’han tancat aquest dijous a la conselleria d’Educació, a la Via Augusta de Barcelona, per protestar contra “l’immobilisme” del departament davant la seva principal reclamació: restablir l’horari anterior a les retallades a tots els docents, és a dir, 18 hores de classe a secundària i 23 a primària (ara en fan 19 i 24, respectivament).

La decisió s’ha pres després que la mesa sectorial dels sindicats i el departament hagi acabat sense acord. Els representants d’USTEC·STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT havien entrat a la reunió amb la reclamació “irrenunciable” de recuperar el seu horari de classe d’abans de les retallades, encara que també reclamen reduir les ràtios, no tancar cap grup a l’escola pública i iniciar una negociació per revertir totes les altres retallades del sector. “Enfront d’aquesta passivitat no ens queda més camí que la mobilització”, han afirmat en un comunicat. Per això s’han tancat i tenen previst quedar-s’hi durant la nit fins que la conselleria no els doni una resposta i també han avisat que mantenen la vaga a tot l’ensenyament públic el proper 16 de maig

El departament ha admès que no pot assumir la reducció d’una hora lectiva el curs vinent a tots els professors. “La mesura  té un cost de 154M€ anuals, i en el marc d’un pressupost prorrogat, no pot tirar endavant”, ha afirmat la conselleria a través d’un comunicat. Tot i això, també deixen clar que ja s’ha informat que “tant aviat com es compti amb disponibilitat pressupostària”, el departament negociarà aquesta mesura i altres amb els sindicats. En el text també recorden que des del curs 2016-2017 s’han revertit algunes retallades efectuades el 2011, com la reducció d’una hora lectiva a 2.500 docents o el nomenament i pagament del mes de juliol als substituts amb més de sis mesos de serveis. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: