Els sindicats d’educació miren cap a la vaga davant de la immobilitat del govern

Els sindicats d’educació no han trobat cap altra solució que seguir amb la convocatòria de vaga d’ensenyament públic davant la immobilitat del Govern. Aquest matí els sindicats -USTEC-STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEC-SPS, CGT, UGT- s’han tornat a reunir amb l’administració al departament d’Ensenyament i la conclusió ha estat la mateixa que ahir: no s’ha arribat a un acord.

La resposta a les peticions dels docents ha sigut “nul·la”. “No han ofert cap millora i només han proposat un increment de professorat que ja es va poder fer amb l’aplicació del 155”, ha assegurat el portaveu d’USTEC-STEs (IAC), Ramon Font. Font ha explicat que dimarts vinent tindran una reunió parlamentària en què demanaran un decret llei que inclogui 7.000 docents més al sistema amb un pressupost de 93 milions d’euros. “És important que entenguin la urgència de la mesura perquè les plantilles del curs vinent es defineixen al maig”, ha expressat Font.

Els docents volen aconseguir un servei educatiu públic com el que hi havia abans de les retallades. Demanen la reducció d’una hora lectiva, la reducció de les ràtios i garantir cap tancament de grup. “Diuen que estan d’acord, però ens posen dates llunyanes, com el curs 2022-23”, ha denunciat el portaveu d’USTEC-STEs (IAC), que ha afegit que en altres sectors han fet canvis, com l’increment de 750 agents dels Mossos d’Esquadra o de 250 bombers.

La vaga d’ensenyament públic està prevista per al 16 de maig i aquest matí els sindicats han cridat tots els docents a seguir-la: “No tenim una altra sortida que fer per primer cop en sis anys una vaga unitària, que esperem que els docents la segueixin”, ha conclòs Font.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: