Els sindicats de Mossos demanen la dimissió de Buch

Rate this post

Diversos sindicats de Mossos d’Esquadra han demanat avui la dimissió del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, després dels aldarulls en protestes d’antifeixistes contra manifestacions de Vox per l’aniversari de la Constitució a Girona i Terrassa.

El sindicat majoritari en la policia catalana, Sap-Fepol ha demanat la despolitització del cos, ha qualificat d’inadmissibles les “pressions per reformar la cúpula d’Interior” i ha sol·licitat la dimissió del conseller.

El portaveu de Fepol, Toni Castejón, ha criticat que si bé el director general de Mossos, Andreu Martínez, va defensar l’actuació dels agents en els aldarulls, Buch i el president de la Generalitat, Quim Torra, assenyalessin que s’investigaran les imatges de càrregues.

Ha considerat que els dubtes de Buch i Torra sobre les càrregues dels Mossos en els aldarulls “embruten l’actuació policial” i ha recordat que es van produir fets violents amb atacs contra la línia policial. També ha demanat que tots condemnin els actes violents i ha insistit que els dispositius policials davant de les protestes eren correctes.

“Conseller dels CDR”

El sindicat ha al·legat que, més que el conseller d’Interior, Buch sembla que “és conseller dels CDR” perqu “li importa més el que pensi aquest col·lectiu que el que pensin els Mossos”.

“Si a ell no li tremolarà el pols per llançar a agents de la Brimo, al Sindicat de Policies de Catalunya no ens tremolarà el pols per demanar la seva dimissió, a més, no és la primera vegada que ho fem”, ha declarat.

Ha afegit que els Mossos no decideixen quins actes protegir i quins no, ja que davant d'”un grup de persones violentes, la policia ha de restablir l’ordre públic”, ha destacat Castejón.

Demanen al Govern personar-se

El portaveu del sindicat Uspac ha criticat que hi va haver manifestants que van llançar les tanques de separació contra els mossos antiavalots i els van ferir, per la qual cosa ha demanat que la Generalitat es personi com a acusació particular contra els manifestants que van agredir agents i deixin els Mossos fora del debat polític.

Josep Miquel Milagros, ha condemnat la “violència en la qual cosa haurien de ser concentracions pacífiques“, ja que considera que els aldarulls deterioren la imatge del conjunt de la ciutadania de Catalunya.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »