Els presos polítics arriben avui a Catalunya

Els nou presos polítics arribaran aquest matí a Catalunya. Els set homes ho faran després de tres dies de viatge, en què han passat per les presons de Valdemoro (Madrid) i Zuera (Saragossa) -d’on han sortit aquest matí a les 9- des que van marxar de Soto del Real dilluns. Carme Forcadell i Dolors Bassa, en canvi, han abandonat aquest mateix dimecres la presó d’Alcalá Meco -han abandonat el centre a dos quarts de 9 del matí- i està previst que també arribin aquest migdia a Catalunya.

Els presos polítics, de camí a Catalunya

Els presos polítics, de camí a Catalunya

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Joaquim Forn tornaran a ingressar a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, on ja van estar entre el 4 de juliol de l’any passat i fins l’1 de febrer, quan van ser traslladats a Madrid per ser jutjats al Tribunal Suprem. En el cas de Carme Forcadell, l’expresidenta del Parlament tornarà a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, mentre que l’exconsellera Dolors Bassa continuarà a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. Abans d’ingressar a Lledoners, els nou presos passaran pel centre de Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, que és el centre de tràfic d’interns entre Institucions Penitenciàries i els Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

A Brians II és quan es produirà el canvi de custòdia dels presos i serà el cos de Mossos d’Esquadra qui es farà càrrec dels líders independentistes per portar-los als diferents centres penitenciaris catalans. A l’arribar a les presons de destí, els presos seran traslladats als mòduls d’ingrés, on seran identificats mitjançant l’empremta dactilar, se’ls sotmetrà a una revisió mèdica i podran trucar a les seves famílies. Després, seran traslladats a les cel·les individuals dels mateixos mòduls en què ja van estar ingressats. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: