Els policies espanyols neguen que anessin a buscar símbols independentistes a la Generalitat

Els policies espanyols que han declarat al judici de Quim Torra com a testimonis han explicat que els van enviar a la Plaça Sant Jaume per mirar si al balcó de la Generalitat hi havia alguna simbologia. 

Cap d'ells ha concretat si els van donar l'ordre precisa de mirar si hi havia símbols independentistes. "Anar, veure el que hi havia i fer una fotografia a la façana", han dit tots els testimonis.

Al balcó de la Generalitat hi havia una pancarta amb la inscripció "Llibertat presos polítics" amb un llaç groc. Tots els policies espanyols han explicat que van informar del que hi havia a la façana i després els van fer fotografiar la pancarta. 

A petició de la Fiscalia, tots els policies han declarat sense que se'ls veiés la cara. El Fiscal Francisco Bañeres ha argumentat que és perquè "el judici es veu per televisió".

Les declaracions exprés dels testimonis s'han acabat en menys de mitja hora. A més, tampoc han declarat tots. El Fiscal finalment ha renunciat a bona part dels policies espanyoles. 

 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: