Els partits unionistes boicoten un debat electoral a Brussel·les

Rate this post

Les circumstàncies de les eleccions del 21-D, amb mig govern a Bèlgica, feia que el tradicional debat electoral d’aquest vespre organitzat pel Casal Català de Brussel·les prengués especial interès. Aquest any, però, només tres de les set principals candidatures estaran representades perquè PSC, PP, Ciutadans i Catalunya en Comú Podem han refusat de participar-hi. Les conselleres Meritxell Serret i Clara Ponsatí, candidates d’ERC i Junts per Catalunya, i Mireia Boya (CUP) defensaran la postura de les seves candidatures.

Segons que ha explicat a VilaWeb la presidenta del Casal Català, Roser Maresma, PP, PSC i Ciutadans han adduït problemes d’agenda, però tampoc no han negociat una data alternativa. Catalunya en Comú Podem van mostrar interès des del primer moment i fins i tot van avançar que hi participaria Joan Josep Nuet. Així i tot, finalment van comunicar que si no hi participaven tots els partits, ells tampoc no hi serien.

‘Si m’haguessin demanat fer-ho dijous al vespre per poder tornar a Barcelona divendres, no hi hauria hagut cap problema’, ha dit Maresma. Els eurodiputats acostumen a tornar de Brussel·les dijous per passar el cap de setmana a Catalunya.

La negativa dels partits va provocar que el Casal Català de Brussel·les es plantegés anul·lar el debat, però finalment han decidit de mantenir-lo per respecte a la comunitat catalana a la capital europea. ‘Com a catalans a l’exterior tenim unes necessitats específiques, però no ens sentim escoltats’, lamenta Maresma.

És habitual que el Casal Català organitzi debats electorals a Brussel·les. Fa dos anys, amb motiu de les eleccions del 27-S, el PSC i el PP sí que hi van participar, però Ciutadans no.

El debat es farà a dos quarts de vuit a l’Hotel Husa Park (bulevard de Roi Albert II 44) i es podrà seguir en directe des de la pàgina de Facebook del Casal Català. La moderadora serà Laura Pous, corresponsal de l’ACN a la capital europea.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »