Els negociadors del PSOE i ERC es reuniran dimarts a Barcelona

La tercera reunió dels equips negociadors del PSOE i Esquerra Republicana tindrà lloc a Barcelona. Després de dues trobades a Madrid, els socialistes viatjaran fins a la capital catalana. Així ho ha confirmat el president en funcions Pedro Sánchez en una conversa informal amb periodistes durant l'aniversari de la Constitució. El dirigent socialista s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat d'arribar a una investidura entre finals de desembre o, a tot estirar, principis de gener. També ha defensat que aquesta ha de ser "la legislatura que encarrili el problema de Catalunya" a través de "mecanismes" previstos al text constitucional.

Després de l’acte institucional, Pedro Sánchez ha subratllat un cop més la necessitat de formar govern tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, ha obert el ventall, als dies posteriors a Nadal, o bé ja el gener. Tot dependrà de si s’assegura els suports d’Esquerra Republicana. A La Moncloa són moderament optimistes. El líder del PSOE ha defensat, sense concretar, que a la Constitució hi ha previstos “mecanismes” que permetin enfrontar el “conflicte polític” català.

Fonts socialistes emmarquen la reunió a Barcelona dins la normalitat. “Si es fa a Barcelona no és perquè sigui una concessió o un gest”, aclareixen. De fet, la portaveu socialista Adriana Lastra s’ha desplaçat a diversos punts de l’Estat per a negociar els suports, com ara Cantàbria o les Canàries.

Pedro Sánchez, optimista per les negociacions amb ERC, ha volgut deixar clar que no hi haurà terceres eleccions. Amb tot, el líder socialista no ha deixat de mirar cap a la resta d’actors polítics, inclosos els de la dreta. A Ciutadans li ha tornat a demanar que aclareixi si manté l’aliança amb l’extrema dreta o, pel contrari, esdevé part de la solució. Del PP de Pablo Casado ha trobat a faltar més “sentit d’Estat”.

Hi haurà ampliació

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: