Els Mossos d’Esquadra detenen nou lladres que van actuar en grup per cometre dos robatoris violents a Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella i de l’Eixample han detingut nou lladres, dels quals set són menors d’edat, com a presumptes autors de dos robatoris violents comesos a Barcelona els dies 28 i 31 de gener. En els dos casos, els autors dels fets van actuar en grup per intimidar i realitzar maniobres de distracció cap a les seves víctimes amb l’objectiu de poder sostreure’ls les seves pertinences.

En el primer cas, els fets van passar a primera hora de la tarda del passat 28 de gener a l’interior d’un centre comercial quan set joves van començar a increpar a dues noies que pujaven per les escales metàl·liques dels magatzems comercials. Les dues noies van intentar evitar l’enfrontament verbal amb els joves però aquests les van començar a molestar i a agredir fins que un d’ells va sostreure amb violència el mòbil que portava una d’elles. Posteriorment, els van robar el patinet elèctric que duien i van fugir corrents.

Les dues víctimes van denunciar els fets i el dissabte 30 de gener van reconèixer els autors dels fets al carrer i ho van comunicar a la policia. Una patrulla de seguretat ciutadana va identificar els joves que van quedar detinguts com a presumptes autors dels fets. La víctima va poder recuperar el mòbil sostret.

Una cadena d’or valorada en 2000 euros

Ahir diumenge, al barri Gòtic, diversos agents que participaven en el dispositiu Ubiq desplegat en aquella zona per garantir la seguretat ciutadana i detectar possibles autors de fets delictius van ser alertats per dues persones a les quals els acabava d’assaltar un grup de cinc joves. Els autors dels fets s’havien apropat als dos vianants amb la voluntat d’iniciar una conversa i quan aquests s’hi van negar, un d’ells li va estirar la cadena d’or valorada en 2.000 euros.

Ràpidament van avisar a la policia que, juntament amb ells, van iniciar una carrera per localitzar i detenir els autors dels fets. Els joves es van dividir per tal de no ser detinguts però finalment se’n va poder enxampar a dos, que van ser reconeguts per les víctimes.

Els detinguts, de nacionalitat marroquina, acumulen 18 antecedents per robatoris amb força, violència i furts.

La investigació continua oberta per tal de detenir la resta de membres del grup que va participar en el robatori.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 1de febre de 2021

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *