Els Mossos denuncien 88 famílies que anaven a segones residències

Els Mossos d'Esquadra han aixecat en les últimes hores 300 actes per incomplir les mesures de confinament, entre les quals hi ha 88 famílies denunciades que anaven a passar la Setmana Santa en segones residències, mentre que el trànsit es va reduir ahir un 84% respecte a altres anys.

El conseller d'Interior, Miquel Buch; el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el comissari en cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, han informat aquest divendres de l'operació "no sortida" coincidint amb els dies festius de la Setmana Santa.

Molinero ha explicat que, des de les 15:00 hores de dijous fins a les 08:00 hores d'aquest divendres, els Mossos d'Esquadra han aixecat 300 actes per infringir les mesures de confinament derivades de l'estat d'alarma.

D'aquestes 300 actes, ha precisat, 88 són famílies que anaven a les seves segones residències a passar les vacances, algunes de les quals portaven el maleter ple de menjar, i a les que s'ha fet tornar al seu habitatge habitual després de ser denunciades.

Els Mossos han establert prop de 500 controls en què participen uns 2.000 agents de la policia catalana per vetllar pel compliment del confinament, uns controls que seran "constants" durant les vint-i-quatre hores del dia.

Part d'aquests controls estan situats en carreteres secundàries que donen accés a poblacions en les quals hi ha moltes segones residències, com a la Vall d'Aran o la Cerdanya, ha citat a tall d'exemple Moliner.

Pel que fa al trànsit, el volum de vehicles dijous a la tarda es va reduir un 84% en relació amb una Setmana Santa normal.

Així, en l'operació "no sortida" del dijous sant van circular a la tarda uns 40.000 vehicles davant els 250.000 de l'any passat, ha explicat Gendrau.

El descens del trànsit s'ha traduït també en un menor nombre de sinistres a les carreteres catalanes, i en aquest període de Setmana Santa s'han registrat dos accidents mortals amb quatre víctimes.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: