Els Mossos adverteixen que el dret a protesta “desapareix” si esdevé violent

Pere Ferer ha recordat aquest dimecres que el dret a protesta és "fonamental", però ha alertat que es tracta d'un dret que "desapareix" si esdevé violent. El director dels Mossos d'Esquadra ho ha dit a Catalunya Ràdio en el marc de la segona nit d'enfrontaments entre manifestants i policia per l'empresonament de Pablo Hasel. Ferrer ha assegurat que aquesta nit hi ha hagut menys manifestants que ahir i menys manifestacions amb "aldarulls greus", però ha lamentat que una part "segueix tenint actituds molt violentes". Es tracta d'una situació "intolerable" que "s'ha de reconduir", segons ha dit el director dels Mossos.

L'alt càrrec del Govern ha confirmat que en els aldarulls també hi ha hagut ferits, tant civils com agents de la policia, tot i que no ha concretat quants. I preguntat per la dona que ha perdut un ull durant les protestes d'ahir, han indicat que s'està recollint informació sobre el succés per actuar de la manera més adequada. De moment, l'executiu s'ha posat en contacte amb l'entorn de la ferida per lamentar l'incident i recordar-los que, si és del seu interès, poden denunciar el fet.

Ferrer també ha confirmat que els escopeters dels Mossos han fet ús de les llançadores de foam tant a Barcelona com a Girona. "Hi ha hagut moments puntuals que el volum d'objectes que es llançava a la línia policial ha fet necessari fer ús d'aquesta eina", ha explicat.

Finalment, sobre el perfil dels manifestants, el director dels Mossos ha considerat que la motivació que els mou és una "barreja de diferents factors". Es tracta, ha afirmat, d'un "fenomen complex" que, entre d'altres, pot sumar la situació general de "descontentament per la pandèmia". En tot cas ha reiterat que això "no justifica la violència".

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: