Els millors aliments per al creixement del cabell

Un dels avantatges que té seguir una dieta adequada és que juga un paper important per mantenir la pell i el cabell amb salut. Segons els aliments que prenguem, l'impacte que tenen en el creixement, la força i el volum del cabell pot ser molt diferent. Per això, quan es parla de dieta cal tenir en compte que no només s'ha de posar l'accent en els quilos o en la salut dels òrgans més importants del cos humà.

El cabell creix i es reemplaça constantment. Això és possible gràcies que els fol·licles creen nous cabells a partir de nutrients del cos. Els aliments que mengem afecten com creix el cabell i la seva qualitat. Així determinades proteïnes, grasses, vitamines i minerals són especialment importants per comptar amb un cabell fort i saludable.

Cabell home

Els canvis es noten més en aquelles persones que prèviament tenien deficiències de vitamines o nutrients. Tot i així, cal tenir clar que pot portar un temps veure els resultats positius, en termes de creixement del cabell.

Els següents aliments estan científicament testats com ideals per a l'enfortiment i creixement del cabell gràcies als nutrients que aporten.

Peix blau

Els greixos saludables són una part important de cada dieta, i els àcids grassos omega 3 són bons per al cor, el cabell, la pell i els ulls.

El peix pot ser una bona font d'omega 3 i vitamina D, la qual cosa pot millorar la salut del cabell. En un estudi en animals realitzat el 2018, els investigadors van descobrir que l'extracte d'oli de peix que conté àcid docosahexaenoic, un àcid gras omega 3, estimula el creixement del cabell en augmentar l'activitat de certes proteïnes al cos.

A més, un estudi a petita escala va trobar que prendre suplements d'omega 3 juntament amb proteïnes marines podria reduir la pèrdua de cabell, encara que els investigadors van notar que no va promoure específicament el creixement del cabell.

Les fonts de peix més riques en àcids grassos omega 3 són el salmó, el verat, la tonyina, l'areng i les sardines. Per als vegetarians, l'omega 3 poden trobar-ho en les nous, les llavors com el lli i la xia, l'oli de soja i les algues.

Sardines

Els ous

Són una bona font de biotina, un mineral que pot ajudar a estimular el creixement del cabell i la deficiència del qual causa l'aprimament del pèl i la pèrdua de borrissol corporal.

Altres aliments que contenen biotina són la carn, el peix, les nous, les llavors i algunes verdures com els espinacs i el bròcoli.

Els ous, a més, contenen també altres compostos que poden estimular el creixement del cabell, inclosa la L-lisina, la vitamina D i alguns minerals.

Les nous del Brasil

Són una excel·lent font de seleni, un mineral que pot ajudar a impulsar el creixement del cabell. El seleni està involucrat en la seva creació, ja que el cabell acabat de formar absorbeix seleni després de rebre oligoelements de la sang.

Tanmateix, massa seleni pot causar cabell trencadís i pèrdua de cabell, juntament amb nàusees, erupcions cutànies i problemes del sistema nerviós. El límit superior recomanat per al seleni en adults és de 400 micrograms. Les nous del Brasil són molt riques en seleni i una peça de nou del Brasil conté entre 70 i 90 micrograms, per la qual cosa l'ideal és consumir al voltant de quatre nous del Brasil al dia.

Altres aliments que contenen seleni són la carn, el fetge, el peix, els ous, la llet i els seus productes derivats, el pa i els cereals.

Nous del Brasil

Aliments rics en vitamina D

Algunes investigacions suggereixen que la vitamina D pot ajudar a millorar el creixement del cabell. La vitamina D també és important per a les funcions musculars, nervioses i del sistema immunitari.

Alguns aliments rics en vitamina D són els cereals de l'esmorzar, el suc de taronja, el iogurt, la margarina, el peix blau, el fetge i el formatge.

Fonts de L-lisina

Certs aminoàcids als aliments rics en proteïnes poden ajudar a promoure el creixement del cabell, i la L-lisina és potser l'exemple més clar. La L-lisina també és present en l'arrel del cabell i és responsable de la forma i el volum del cabell.

Una deficiència de L-lisina pot causar pèrdua de cabell, però obtenir suficient quantitat d'aquest aminoàcid pot prevenir aquest problema i promoure el creixement regular del cabell.

Poden prendre suplements de L-lisina però també la podem trobar com a proteïna a la carn, els ous, els llegums, les nous i les algues.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: