Els metges de família han atès gairebé un milió de consultes per coronavirus

La Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC) ha xifrat en 900.000 el nombre de casos amb quadro clínic de Covid-19 que han atès a Espanya, i que no shan derivat majoritàriament als hospitals.
Així ho assenyalen els resultats duna enquesta feta durant la setmana del 23 al 27 de març entre 1.063 especialistes en Medicina Familiar i Comunitària que exerceixen en atenció primària. Segons aquesta societat científica, de les xifres es dedueix que els professionals dAtenció Primària fan el seguiment de més de 900.000 pacients amb quadro clínic probable de Covid-19 amb simptomatologia lleu i sense confirmació.

Les projeccions de les dades de lenquesta situen els casos confirmats el 27 de març en 65.149, una xifra molt similar als 64.059 que es van publicar llavors, cosa que donaria validesa al milió de casos lleus registrats, afirma el president de semFYC, Salvador Tranche. Shan tractat més de 900.000 casos amb simptomatologia respiratòria lleu en Atenció Primària; daquests, només una mínima part està arribant a lhospital, cosa que permet desestressar el sistema i que les unitats hospitalàries es focalitzin en latenció als més greus, així com en les cures intensives, com està previst, diu.

Seguir leyendo….

ElPeriodico.cat – PORTADA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: