Els manifestants de Hong Kong envolten el Parlament per exigir la retirada de la llei d’extradicions

Centenars de manifestants es concentren aquest divendres davant el Parlament de Hong Kong i la caserna central de la policia, després que dijous conclogués l’ultimàtum llançat a la cap de l’executiu d’aquesta regió especial xinesa, Carrie Lam, perquè retiri per complet el projecte de llei d’extradició i atengui altres reivindicacions.

Els manifestants, majoritàriament estudiants vestits de negre, han accedit al pati situat davant del Consell Legislatiu, acompanyats per diputats opositors i han demanat també l’alliberament dels detinguts fins a la data i una investigació sobre l’actuació policial durant les protestes, segons mitjans locals.

Diferents representants dels moviments opositors van donar suport dijous un ultimàtum a la cap del govern local, Carrie Lam, perquè retiri de manera definitiva el projecte de llei d’extradició o es prepari per afrontar noves protestes com les que s’han viscut en les últimes setmanes .

Alguns dels participants en la concentració davant del Legislatiu porten pancartes en què demanen a la policia que no dispari, en referència a la violència desencadenada la setmana passada entre agents de seguretat i manifestants.En xarxes socials també s’ha fet una crida per dur a terme protestes a les carreteres i el transport públic, i s’ha instat a la gent a que es congregui en altres parts de la ciutat per mostrar el seu suport.

Lam va demanar dimarts passat “sinceres disculpes” als ciutadans de Hong Kong així com “una altra oportunitat” perquè el seu govern pugui “reconstruir la confiança” després de la crisi desfermada. La cap de l’executiu ha deixat en suspens el projecte de llei d’extradició però ha rebutjat rebutjar amb caràcter definitiu.

El projecte de llei s’ha trobat amb l’oposició de diversos sectors de la societat en considerar que limitaria la independència judicial de Hong Kong i podria permetre lliurar a activistes o periodistes a la Xina, amb un sistema judicial sense suficients garanties.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: