Els imprescindibles del Trapezi de Reus!

Rate this post

La cita del circ anual arriba per 22° vegada a la ciutat de Reus farcint places, carrers i teatres de trapezistes, contorsionistes i malabars. Un total de 30 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya. Fugint una mica de l’afrancesament dels darrers anys de la Fira, Leandro Mendoza, el nou programador, presenta propostes de dins i fora de casa nostra amb un marcat sentit identitari, i amb una clara aposta per la hibridació del circ clàssic i contemporani.

L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. L’home del fil (nom encunyat pel New York Times) presenta un treball poètic i esbojarrat que farà contenir l’alè. Tot el que hi ha és real, ni trampa ni cartó. Molta atenció al truc del Canó Humà. Baboom!

premsa david dimitri

Un dels números de l’acròbata David Dimitri/Yann Owen

El Cabaret serà, un any més, el format escollit per inaugurar el Trapezi i enguany ho fa amb una sorpresa, uns presentadors de luxe: Itziar Castro i Piero Steiner, impossible no recordar el seu entranyable personatges a Bèsties de Baró d’Evel. Després que Oriol Boixader ‘Oriolo’, Jordi Martínez i Joan Arqué ‘Arquetti’ presentessin el cabaret de l’any passat de manera teatralitzada i amb gags de Rhum, el format es manté i guanya adeptes. Cada nit, es podrà veure un espectacle diferent compost per números de les següents companyies: Júlia Farrero, Lorenzo Mastropietro, Avital&Jochen, Duo Leti&Fer, Rhum&Cia, Joel Martí & Pablo Molina, Amer i Àfrica i Chaperton. I tot acompanyat per la música en directe de Circonautes, hàbils músics de música circense.

Gregaris, de la cia Soon, és la gran coproducció d’enguany. A través de l’acrobàcia i l’humor els dos artistes posen el focus en la seva relació d’amistat i en com transiten de la col·laboració al conflicte, tot buscant l’equilibri entre el gregari i el líder. Un espectacle de bàscula, perxa xinesa i acrobàcia on els dos intèrprets busquen constantment jocs per provocar-se i mesurar-se, però tot i les diferències que van sorgint, la complicitat es manté, ja que en el fons, no és res més que un joc.

Festival circ Reus Daromai

La companyia francesa Daraomaï/Yann Owen

TiraVol de la barreja la perxa xinesa amb l’acrodança per explicar el relat d’un viatge, d’una trobada. Un diàleg entre dues cultures, entre la cara nord i la cara sud d’una mateixa muntanya. Una oda a la diversitat, un crit de festa, una història entre il·lusions i realitats, on el cos i l’ànima juguen els rols principals.

Flou Papagayo serà una de les produccions de gran format més destacables d’enguany. La proposta de Mumusic Circus es podrà veure a la plaça de la Llibertat on s’hi muntarà una grada per aproximadament unes 1.000 persones. Els catalans Mumusic Marçal Calvet (verticals, violí, trompeta, dansa) i Clara Poch (veu, teatre gestual, dansa, circ) sumen al muntatge la italiana Marta Camuf que desenvolupa una tècnica de suspensió capil·lar que no deixa indiferent.

 

Anar a la font
Neus Molina

Powered by WPeMatico

Translate »