Els examinadors de trànsit convoquen noves aturades per novembre i desembre

Rate this post

Els examinadors de trànsit comencen el proper dilluns una nova convocatòria de vaga per al mes de novembre, que es podria allargar fins al decembre.

El col·lectiu va iniciar les aturades el 19 de juny d’aquest any, i des de llavors s’ha estat repetint la mateixa fórmula a totes les vagues: tots els dilluns, dimarts i dimecres, exceptuant l’Agost.

El motiu de la protesta és la petició d’un augment del complement específic (uns 240 euros) en les seves nòmines que, segons ha reiterat l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra), va ser un compromís adquirit l’any 2015 per part de la Direcció General de Trànsit (DGT). No obstant això, l’organisme insisteix que no té competències per efectuar la pujada salarial, donat que és Hisenda qui ha d’aprovar els increments retributius dels funcionaris.

L’afectació de la vaga durant els darrers cinc mesos

Dijous passat, el director de Trànsit, Gregorio Serrano va afirmar a la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés que la vaga ha “incidit” però l’activitat no s’ha vist “paralitzada”.

En aquest sentit, les aturades han afectat les Prefectures de Trànsit amb la suspensió de més de 166.000 exàmens de conduir, així com ha incidit en el sector de les autoescoles, les quals alegen pèrdues milionàries que estan ocasionant el tancament de centres de formació.

Al juliol, el Real Automòvil Club de Catalunya (RACC), va informar que unes 130.000 persones havien perdut l’oportunitat d’aconseguir el carnet de conduir per culpa de la vaga.

Una nova vaga que estan disposats a allargar

Asextra ja va avisar el 17 d’octubre que la vaga continuarà els mesos de novembre i desembre “mentre no s’atengui el compromís adquirit el 2015 amb aquest col·lectiu” i acusa a la DGT d’haver incomplert la major part de l’acord.

Powered by WPeMatico

Translate »