Els embassaments continuen per sota de la mitjana malgrat els últims temporals

Les pluges d’aquesta setmana han tornat a donar vida als rius i han continuat omplint els embassaments, però malgrat les últims dues situacions de pluja abundant de les darreres setmanes, el nivell dels pantans encara és inferior a la mitjana dels últims anys, i molt inferior al de l’any passat per aquestes dates.

Aquest matí els embassaments de les conques internes de Catalunya estaven al 63,1% de la seva capacitat, 4% per sobre del nivell de fa 30 dies. D’entre els que estan més buits destaquen els de Darnius Boadella, que està al 46%, i el de Riudecanyes que està al 28%.

Les pluges d’aquesta setmana han fet augmentar més de 20 hm3 les reserves, que ara se situen per sobre dels 438 hm3. L’any passat després d’un any sencer de pluges abundants els pantans estaven al 88,6% en aquesta època, gairebé plens del tot.

El 2018 va ser excepcional, però a dia d’avui les dades de reserves d’aigua també són inferiors a la mitjana dels últims 5 i dels últims 10 anys. La mitjana de l’últim lustre per aquestes dates se situa en 505 hm3 d’aigua, i la de l’última dècada en 520, és a dir, els pantans avui estan al 63,1%, mentre en els últims anys en aquesta època acostumen a estar entre el 72 i el 75%.

Tot i que l’episodi de pluges ha estat abundant, no ha profunditzat de forma contundent en el territori. El mapa de precipitacions acumulades de Meteocat mostra com les capçaleres de molts rius importants han quedat força al marge de les pluges i nevades d’aquesta setmana, en les capçaleres d’alguns rius de la conca de l’Ebre no hi ha caigut pràcticament ni una gota. Els embassaments catalans de la conca de l’Ebre es troben també a un nivell similar al dels de les conques internes, se situen al voltant del 62% de capacitat amb dades d’avui.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: