Els comuns urgeixen a Torra a fer una proposta per respondre a la sentència abans del debat de política general

Els comuns han expressat aquest dimarts el seu malestar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per no haver formulat encara cap proposta sobre com les institucions catalanes haurien de respondre a la futura sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. “Estem a una setmana del debat de política general i per part de Torra no tenim cap proposta en ferm”, ha criticat la portaveu al Parlament de Catalunya En Comú Podem, Susanna Segovia. En roda de premsa des de la cambra, ha lamentat que el president no els cita des del mes de juliol per parlar d’aquesta qüestió.

Torra constata la dificultat d’una resposta unitària

Torra constata la dificultat d’una resposta unitària

No ha volgut pronunciar-se sobre quines propostes concretes formula el seu grup, i ha recordat que l’únic que reclamen al president és que siguin propostes de “consens”. “Emplacem a Torra a fer una proposta abans del debat de política general per poder-la consensuar i treballar”, ha conclós. 

El debat de política general està previst que comenci el dimecres 25 de setembre i que finalitzi el dijous 26, quan es votaran les propostes de resolució que presentin els diversos grups de la cambra. Els comuns consideren que aquest ple seria un bon escenari per escenificar una resposta conjunta en defensa dels presos polítics. Per Segovia, hauria de ser “una resposta de país” que reclami la llibertat dels presos i ha recordat que el seu grup ja ha anat presentant idees en els darrers mesos, com quan van proposar una reforma del Codi Penal.

Els comuns plantegen obrir el meló del Codi Penal per delimitar l'abast dels delictes de rebel·lió i sedició

Els comuns plantegen obrir el meló del Codi Penal per delimitar l’abast dels delictes de rebel·lió i sedició

Segovia ha acusat a Torra d’estar fent “tard” amb el tema i ha insistit en el diàleg i la negociació com a principals mecanismes per abordar el conflicte polític a Catalunya. Sobre si els comuns avalarien la demanda d’una amnistia si hi ha condemnes, ha replicat que el seu espai polític encara ho ha de debatre. 

 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: